Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kania ziołowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kanie
mąka do panierowania
jajko do panierowania
Świeże zioła ulubione
sól
mleko
masło do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kania ziołowa

Kapelusze kań oczyszczamy. Kapelusze moczymy w mleku w którym miksujemy ulubione świeże zioła. Osuszamy i panierujemy w kolejności: mąka, jajko, bułka tarta. Doprawiamy. Smażymy na rozgrzanym maśle w obu stron.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak