Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos z natki pietruszki do dorsza

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 g masła 2 łyżki mąki 350 ml wywaru z ryby 2 łyżki posiekanej natki pietruszki sól pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos z natki pietruszki do dorsza

Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę, którą rozprowadzić wywarem z gotowania ryby.
Dokładnie wymieszać i gotować około 10 minut, aż sos zgęstnieje.
Następnie dodać do niego posiekaną natkę pietruszki oraz sos i pieprz do smaku.
Filety ułożyć na półmisku i polać je sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak