Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos curry do mięs

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

25 g masła 1 ½ łyżeczki curry w proszku 2 łyżki mąki 30 ml wywaru z ryby 1 żółtko 150 ml śmietany sól pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Sos curry do mięs

Na rozgrzanym maśle przesmażyć mąkę oraz curry, gdy powstanie zasmażka rozprowadzić ją wywarem z gotowania ryb.
Dokładnie wymieszać i trzymać na ogniu około 2 minuty do zgęstnienia.
Następnie dodać jeszcze żółtka oraz śmietanę.
Dokładnie wymieszać i doprawić do smaku solą oraz pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak