Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekane ziemniaki faszerowane miesem mielonym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki duże 10 sztuk
mięso mielone 50 dag
ser żółty 20 dag
jajko 2 sztuki
cebula 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekane ziemniaki faszerowane miesem mielonym

Ziemniaki obrać, przekroić wzdłuż i ugotować aby były miękkie (trzeba uważać, żeby się nie rozpadły). Po ugotowaniu odcedzić i wydrążać środki ziemniaków. Mięso mielone doprawić solą, pieprzem i przyprawa do mięsa mielonego, dodać jajka i wymieszać. Na patelni zrumienić cebulkę, potem dodać mięso mielone, smażyć aż nie będzie surowe. Ugotowane i wydrążone połówki ziemniaków faszerować mięsem mielonym, układać na blasze, posypać zółtym serem. Zapiekać aż ser się rozpuści.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 16.09.2010 15:17
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak