Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety z karkówki z pieczarkami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

1 kg karkówki
0,5 kg małych pieczrek
4 ząbki czosnku
natka pietruszki
bulion drobiowy 1 kostka

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety z karkówki z pieczarkami

Z karkówki wykroić 5 kotletów.Rozbić je nie uszkadzając mięsa.Czosnek obrać, przepuścić przez praskę.Dodać do niego pozostałe sypkie przyprawy.Wymieszać i natrzeć mięso.Zawinąć w folię spozywczą Zostawić na parę godzin (najlepiej na noc). Następnie kotlety otoczyc w mące i obsmażyć na oleju, tak, żeby mięso uzyskało złotą skorupkę. Przełożyć do garnka, dodać pozostałe przyprawy i rozkrojoną na pół cebulę, podlać 1/2 szklanki bulionu.Dusić. w połowie duszenia (ok.20 min) dodać oczyszczone pieczarki poprzekrawane na ćwiartki.Dusić do miękkości.Podawać z ziemniakami, posypane natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 02.07.2015 21:37
Dobre kotlety.
Katarzyna74 20.10.2011 07:44
zjadło by się
wedith1 21.10.2010 12:38
Muszą być pyszne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak