Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Bruschetta anchois

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

czosnek posiekany 2 ząbki
pomidory z puszki lub koncentrat 1 puszka
oliwa 1 łyżka
sok z cytryny 2 łyżki
Pieprz czarny mielony Prymat 2 szczypty
chleb pszenny 10 kromek
piertuszka zielona 1 pęczek
oliwki czarne 50 gram
anchois

Przepis i sposób przygotowania na: Bruschetta anchois

Wlewamy anchois z olejem, czosnkiem i pomidorami na patelnię z oliwą, rozgrzaną wcześniej.

Dusimy na małym ogniu aż zgęstnieje.

Dodajemy pieprz, cytrynę i gotujemy jeszcze chwilę. Potem rozgrzewamy piekarnik na 250 stopni, smarujemy pastą chleb i wkładamy na 10 minut do piekarnika. Szybkie, smaczne.

Po wyjęciu dekorujemy świeżą pietruszką bez łodyg. MOżna jak ktoś lubi dodać oliwki czarne.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 27.11.2011 08:32
ciekawe
Iwusia 30.09.2011 22:56
uwielbiam jej smak
PaniMISIOWA 31.05.2011 18:56
mniam!
Magdalena80 20.04.2011 08:26
super przepis
Grażyna13 23.09.2010 15:27
Bardzo to smakowite :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak