Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cielęca wątróbka w sosie śmietankowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 50 dag
cebule 2 sztuki
jabłka 3 sztuki
śmietana kremowa 30% 3/4 szklanki
sól 1 szczypta
Musztarda sarepska Prymat 2 łyżki
sos z torebki 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Cielęca wątróbka w sosie śmietankowym

Wątróbkę umyc i pokroic w wąskie paski. Cebulę posiekac. Jabłka wydrąży i pokoic w talarki. Obsmażyc na patelni. Usmażyc wątróbkę z cebulą. Sos zagotowac ze śmietaną i musztardą. Przpyrawic. Mięso wyłożyc na jabłka i polac sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak