Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowany czosnek

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

2 główki czosnku

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowany czosnek

Główkę czosnku położyć na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) i dokładnie zawinąć. Każdą główkę czosnku zawijamy osobno w folię. Tak przygotowany czosnek położyć na rozgrzanym ruszcie i grillować około 30 minut. Od czasu do czasu główkę czosnku należy odwracać, żeby czosnek się nie przypalił. Następnie czosnek należy wyciągnąć z folii.

Grillowana główka czosnku powinna być miękka, a same ząbki czosnku powinny się łatwo wyciskać z łupiny. Takim czosnkiem można smarować pieczywo. Jest on również doskonałym dodatkiem do kiełbasy, mięsa i szaszłyków z grilla.

Grillowany czosnek ma delikatniejszy smak od surowego czosnku.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ewelina/bunia 17.04.2011 18:35
hmm zadziwiające?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak