Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grillowane ziemniaki z koperkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

1 kg ziemniaków (podobnej wielkości)
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
koperek 1 pęczek

Przepis i sposób przygotowania na: Grillowane ziemniaki z koperkiem

Ziemniaki obrać ze skórki, umyć i osuszyć. Koperek opłukać, osuszyć i drobno pokroić. Ziemniaki przełożyć do miski. Dodać do nich koperek, sól morską i razem wymieszać.

Na folii aluminiowej (na błyszczącej stronie) kłaść po 2-3 ziemniaki i dokładnie zawinąć. Tak przygotowane ziemniaki włożyć do rozgrzanego węgla drzewnego lub brykietu. Grillować około 30 minut. W tym samym czasie na ruszcie można grillować np. szaszłyki.

Grillowane ziemniaki można podawać ze stekami, grillowaną rybą, szaszłykami, dowolnym dipem i sałatką.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak