Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Cukinia i czerwona papryka jako dodatek obiadowy

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
pieprz
cukinia 1 szt.
papryka czerwona 1 szt. (ok. 30 dag)

Przepis i sposób przygotowania na: Cukinia i czerwona papryka jako dodatek obiadowy

Cukinię umyć, osuszyć i pokroić w cienkie plasterki. Czerwoną paprykę oczyścić, umyć i pokroić również w cienkie plasterki. Teflonową patelnię rozgrzać. Następnie przełożyć na nią cukinię i czerwoną paprykę. Smażyć bez tłuszczu do miękkości, od czasu do czasu mieszając. Na koniec przyprawić do smaku solą morską i pieprzem.

Podawać na ciepło z ulubionym mięsem, ziemniakami lub ryżem.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak