Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasztet drobiowy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kurczak 2 KG
boczek 0,5 KG
wątroba 0,5 kg
cebula 1 główka
bułka 1
jajko 3
przyprawa uniwersalna Kucharek
sól
pieprz
Majeranek suszony Prymat
Bułka tarta klasyczna Prymat 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Pasztet drobiowy

Ugotować kurczaka z dodatkiem wegety, liścia laurowego, ziele angielskiego. Wątróbkę usmażyć z pokrojoną cebulą i boczkiem. Zmielić wszystko. Bułkę namoczyć, odsączyć dołożyć do zmielonej masy, następnie doprawić przyprawami do smaku. Jajka odzielić, żółta dołożyć do masy, białko ubić i wymieszać z masą. Formę posmarować masłem, wyłożyć masę. Z wierzchu posypać przyprawami i \"wiórkami\" z masła, Piec 1 h w 180 stopniach.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agnieszka214 11.07.2012 08:06
fajne
Magdalena80 14.06.2011 23:02
pyszności
petronella 14.02.2011 10:26
pycha na 100 wykorzystam przepis:)
Aniunia773 13.02.2011 16:06
fajny przepis
teresa18 25.01.2011 20:21
wygląda apetycznie
eduszo
eduszo 12.12.2010 11:30
Też lubie pasztety własnej roboty,właśnie zrobiłem i zawekował w słoiczki,musze dodac przepis.
misia53 29.11.2010 19:48
Kiedy masz już dość kurczaka. wtedy jest metoda taka, aby mięso ugotować, z boczkiem, jajkiem poszatkować, upieczone podać danie na świąteczne lux śniadanie.
eli82 15.11.2010 17:59
musi być dobre
traktorek 14.11.2010 11:52
pyszny
misia53 13.11.2010 22:17
Wolę taki swojski pasztet od kupnej kielbasy
bami 12.11.2010 11:15
Dobry pasztet nie jest zły :)
alaaa 05.10.2010 11:48
super ,lubię pasztety domowej roboty
wedith1 29.09.2010 10:10
Lubię takie pasztety!
Anna189 15.09.2010 19:54
pyszny zwłaszcza z borówkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak