Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pasta makrelowa

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kilka gałązek szczypiorku
2 łyżeczki musztardy
wędzona makrela 1 szt.
jogurt naturalny 7 łyżeczek (naturalny)
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Pasta makrelowa

Wędzoną makrelę dokładnie oczyścić z ości i przełożyć do miski. Jajka ugotować na twardo, ostudzić i zetrzeć na tarce o małych oczkach. Szczypiorek opłukać, osuszyć i pokroić.

Do wędzonej makreli dodać jajka, szczypiorek, musztardę i gęsty jogurt naturalny. Wszystko razem dokładnie wymieszać.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w I fazie.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak