Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka paprykowo-ogórkowa z porem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

1 por
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat
koperek
tymianek
majeranek
pieprz
ogórek świeży 25 g
papryka czerwona 1 szt. (ok. 25 dag)

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka paprykowo-ogórkowa z porem

Czerwoną paprykę i zielony ogórek oczyścić, umyć i pokroić w skórce w dużą kostkę. Por opłukać i pokroić w małą kostkę.

Do miski przełożyć czerwoną paprykę, zielony ogórek i por. Następnie dodać przyprawy, majeranek, tymianek, koperek, sól morską i pieprz. Wszytko razem wymieszać i gotową surówkę podać na stół.

Przepis można stosować również w diecie wysokobiałkowej (protal), w II fazie.

Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak