Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gulasz rybny

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filety mintaja 80 dag
masło 120 gram
cebula 1 sztuka
tymianek 2 szczypty
rosół 0,5 litra
przecier pomidorowy 0,5 litra
sok z cytryny 2 łyżki
mąka 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Gulasz rybny

Filety kroimy w kostkę, solimy i oprószamy pieprzem.Skrapiamy sokiem z cytryny. Cebulę kroimy w kosteczkę i szklimy na połowie masła.Podlewamy rosołem i przecierem pomidorowym. Dodajemy rybę i tymianek. Przyprawiamy solą i pieprzem.Gotujemy 10 minut na małym ogniu.Pozostałe masło łączymy z mąka i dodajemy do gulaszu. Podajemy z makaronem i warzywami.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IwonaKa 16.08.2013 12:15
pycha,lubię rybki
madzialena19 20.03.2013 18:02
Smaczny gulasz.
aginaa 28.09.2010 18:11
fajne
mikrusiak 14.09.2010 16:41
to nie dla mnie...;p

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak