Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa jarzynowa

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 sztuki
Liść laurowy suszony Prymat 2 listki
Pieprz czarny ziarnisty Prymat 2 łyżki
pierś z kurczaka 40 dag
marchew 30 dag
por 50 dag
natka pietruszki 1/2 pęczka
sól do smaku
pieprz do smaku
papryka czerwona 2 strąki
papryka żółta 2 strąki
soczewica zielona 15 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa jarzynowa

Soczewicę namoczyć w zimnej wodzie,odstawić na 2 godziny.Cebule obrać,podzielić na cząstki.Zagotować 2 litry wody.Włożyć cebulę,listki laurowe,ziarenka pieprzu i mięso.Gotować 45 minut. Seler, marchewkę,strąki papryki i pory oczyścić, pokroić. Soczewicę przełożyć na sitko, opłukać, dobrze osączyć. Mięso wyjąć, rosół przecedzić, odmierzyć 1250 ml, zagotować. Włożyć soczewicę, gotować 30 minut. Po 15 minutach dodać marchewkę i seler. Mięso oczyścić z kości i skóry,pokroić w kawałki.Wrzucić do rosołu z papryką i porami na ok. 5 minut przed końcem gotowania.Przyprawić do smaku solą i pieprzem.Zupę posypać posiekaną natką. Podawać bezpośrednio po przyrządzeniu.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 03.06.2012 19:54
dobra zupa
gosia561 28.03.2011 12:46
nie jadłem z soczewicą
aginaa 28.09.2010 18:13
pycha
aginaa 28.09.2010 18:13
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak