Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

panierowane kapelusze prawdziwków

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapelusze suszonych prawdziwków 10 dag
jaja 2 szt
mąka 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
olej do smażenia 0,5 szkl
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: panierowane kapelusze prawdziwków

Grzyby namoczyć a następnie ugotować je w tej samej wodzie.Opłukać zimną wodą i dobrze osączyć Panierować kolejno w mące,jajku i bułce.Panierowane kapelusze smażyć na złoty kolor.Po usmażeniu oprószyć solą i pieprzem.Podawać z workami masła lub z ostrym sosem pomidorowym

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak