Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czerstwy chlep

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

jaja 2 szt
sól 1 szczypta
chleb 5 kromki

Przepis i sposób przygotowania na: Czerstwy chlep

Wbijamy jajko do głębokiego talerza, dodajemy szczyptę soli
i mieszamy widelcem, aż żółtko połączy się z białkiem. Maczamy kromkę chleba z jednej i drugiej strony i kładziemy na rozgrzany tłuszcz. Smażymy
na małym ogniu, aż się zarumienią.

Idealnie smakują z ketchupem lub dżemem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marta639 17.09.2010 21:01
Nie za bardzo dla mnie.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak