Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ravioli 1/2 kg
ser gouda 150 gramm
ser cammembert 100 gramm
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
śmietana 12% 100 ml
Pieprz biały mielony Prymat 2 szczypty
oliwa 4 łyżki
rokpol 100 gram

Przepis i sposób przygotowania na: Ravioli trzech serów czyli quattro stagioni

Ravioli kupujemy gotowe. Mogą też być pierogi ruskie, z mięsem. Sos jest idealny pod każde pierogi ;). Można kupić uszka z grzybami to będzie perfekcyjne.

Cebulę siekamy z czosnkiem i podsmażamy, szklimy na oliwie. Po około 10 minutach dodajemy śmietanę, zmniejszamy ogień, dodajemy pokrojone sery i starty ser żółty. Ogień musi być mały by się nie przypaliło. Dodajemy pieprz i gotowe. Nie trzeba solic bo sery są słone.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta98 08.02.2011 20:50
super
ewelinapac 20.01.2011 08:49
pyszne
Agnieszka172 01.01.2011 13:26
smaczne
Ela20 24.08.2010 17:56
Mniam :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak