Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

zapiekanka ziemniaczna-kalafiorowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemnaiki ugotowane w mundurkach 1 kg
kalafior 1 szt
szynka 30 dkg
śmeitana 1,2 szkl
starty zóty ser 10 dkg
sól, pieprz
natka pietruszki 3 łyż
jajko ugotowane na twardo 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: zapiekanka ziemniaczna-kalafiorowa

kalafior ugotowac podzielony w różtczki w osolenej wodzie . Ziemnaiki obrać i pokroić w plastry. Jajk drobno posiekać. Śmeitanę dokładnie wymsizać z przyprawami. Naczynei zarodporne wysmarowac tłuszczem,układac plastry ziemnaików, na nich kalafior . posiekac jajka, pokrojoną w kostke wędlinę,posypac SEREM I TAK NA PRZEMIAN AZ DO WYCZERPANIA SKŁADNIKÓW. zAPIEKAC 30 MI W TEM 160c.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

buksiak12 23.09.2010 08:55
super danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak