Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab w sosie własnym

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

schab 1 kg
sól
Pieprz biały mielony Prymat
czosnek 2 ząbki
Liść laurowy suszony Prymat
mąka 2 łyzki
majeranek

Przepis i sposób przygotowania na: Schab w sosie własnym

Schab natrzeć zmieżdżonym czosnkiem i przyprawami. Włożyc na 2h do lodówki. Pzełożyc do naczynia żaroodpornego z przykryciem. Wlac ok 1/2 szkl wody i piec do miękkości. Tłuśzcz wytopiony ze schabu przelac do rondelka, wrzucić listek laurowy i zagotować. dolać mąke rozrobioną w 1/2 szkl wody. Włożyć plastry schabu i pogotować chwilę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Emilia22 29.09.2010 15:17
mniam mniam,super schabik

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak