Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Panierowane skrzydełka

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurze 1,5 kg
mąka 10 dag
Bułka tarta klasyczna Prymat
orzechy włoskie 20 dag
jaja 2-3 sztuk
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Panierowane skrzydełka

Do głębokiego talerza wbić jajka. Dodaj odrobinę soli i pieprzu. Na jednym talerzu rozsyp mąkę, na drugim jajko.
Skrzydełka umyj, zetnij końce. Połowę obtocz najpierw w mące, potem w jajko a na koniec w bułce tartej.frytowanie: W głębokim garnku, rozgrzej tłuszcz do temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.10.2012 11:41
lubię takie
Margo1 15.10.2012 11:41
lubię takie
Matik 14.09.2010 15:46
fajne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak