Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

paluszki z serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 12,5 dkg
mleko 60 ml
mąka 50 dkg
dojrzewający ser 10 g
sól 1,2 łyżeczki
papryka mielona
drożdże 10 dkg
jajko 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: paluszki z serem

drożdze rozrobic z paroma łyżkami mleka i mąki. smalec stopić i doprawić dow rzenia. Do wrzcego smalcu wlac mleko po czym schłodzić. Mąkę przsiać i wymiszać z solą wlac drożdze i wystudzony smalec zagnieśc ciasto. natsępnei rozwałkwoac na paluszki i posmarowac wierzch jajkeim i posypać tartym serem i papryką. Piec na złoty kolor.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Motorek 13.11.2013 10:35
bardzo fajne
kate.500 09.06.2012 10:16
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak