Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KOPYTKA

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki 1 kg
mąka 2 szklanki
mąka ziemniaczana 3 łyżki
jajko 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: KOPYTKA

Ziemniaki obierz i ugotuj w osolonej wodzie. ostudź (można ugotować poprzedniego dnia) i przepuść przez maszynkę. dodaj mąkę, jajka i sól. zagnieć ciasto.
Ciasto rozwałkuj na stolnicy i pokrój na kopytka. Gotuj w osolonej wodzie.
Podawaj z sosem lub odsmażane.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

treonina 29.06.2011 11:56
pamiętam ten smak z dzieciństwa, kiedy się do babci jeździło na wakacje :-) mmmmm
traktorek 25.06.2011 12:53
wspaniałe
rakow2
rakow2 24.06.2011 18:18
bardzo lubię sama robię podobne
Ela15 06.05.2011 16:06
pychotka
evita0007 16.04.2011 22:31
mmm uwielbiam ;-)
aacaac 12.04.2011 10:00
bardzo lubię
mirosława4 26.02.2011 21:33
pycha
Tika4444 17.02.2011 07:40
uwielbiam ze skwarkami, a odsmażane na patelnii jeszcze bardziej
Tahitha 08.02.2011 15:54
Bardzo lubię kopytka :)
Grażyna13 28.10.2010 11:45
Pycha, lubię bardzo !
marenka 27.10.2010 09:43
A ja lubię ze śmietaną:-)
jarek4 08.10.2010 13:55
z mlekiem pychotka
Ewa111 05.06.2010 15:11
Ja podaję też ze skwarkami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak