Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rosół z lanym ciastem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

woda 2,5 l
łata wołowa
udka z kurczaka 2
włoszczyzna
sól, pieprz, Przyprawa uniwersalna kucharek. do smaku
jajko 1
mąka 2 lyzki

Przepis i sposób przygotowania na: Rosół z lanym ciastem

Mięso opłukać. Włożyć do garnka, wlac wodę, dodać seler, lubczyk, por, obraną marchewkę i pietruszkę- wcześniej umyte. Przyprawić. Po zagotowaniu zebrać „szumy”. Gotować do zmięknięcia mięsa na małym ogniu. Jajko roztrzepac, dodać mąke i wymieszać, wlewać do gotującego się rosołu przez lejek. Zupa jest gotowa gdy ciasto się zetnie.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak