Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Puszyste klopsiki rybne z sosem pomidorowym

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Przepis i sposób przygotowania na: Puszyste klopsiki rybne z sosem pomidorowym

Składniki:

Ryba (dorsz, morszczuk) 0,5 kg
Jaja 2 sztuki
Bułka czerstwa 1 sztuka
Olej sojowy 1 łyżka
Gałka muszkatołowa szczypta
Natka pietruszki 1 łyżka
Mąka do panierowania
Koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Pomidory 3 sztuki
Olej ¼ szklanki
Pieprz
Sól
Bulion 2 szklanki

Wykonanie:
Rybę mielimy, dodajemy namoczoną wcześniej w wodzie bułkę, żółtka, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, olej. Pod koniec ubitą pianę z białek i mieszamy. Najlepiej łyżka do lodów formujemy niewielkie klopsiki i gotujemy w bulionie około 15 minut na niewielkim płomieniu.
Pomidory kroimy na niewielkie kawałki i dusimy na oleju, podlewamy bulionem, doprawiamy do smaku, łączymy z koncentratem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Magdalena80 02.04.2011 22:49
och, ale bym zjadła

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak