Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZAPEIKANKA Z SZPINAKU

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mrożony szpinak 1 opakowanie
ser biały 40 dkg
jajko 2 szt
cebula 1 szt
masło 2 łyż
makaron 25 dkg
sól, pieprz
żółty ser starty 15 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: ZAPEIKANKA Z SZPINAKU

maśło stopić doodac rozmrożony szpinak,pokrojona cebulę i dusić az szpiank zgęstnieje,ostudzic. Makaron ugotować al dente i ostudzić wymiszać z serem,jakami, i dorpawić do smaku. Naczynei żaroodporne posmarowac tłuszczem włożyć połowe makaronu,szpiank i na wierzch makraon i posypac startym serem. Zapiekac 30 min w tem 180C.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 25.10.2012 00:09
super uwielbiam szpinak
eli82 28.12.2011 10:04
fajna
eli82 28.12.2011 10:04
fajna
iwona332 08.03.2011 10:59
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak