Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Klopsiki rybne po grecku

2.0
(3)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 2 sztuki
bułka czerstwa 1 sztuka
olej sojowy 1 łyżka
gałka muszkatołowa szczypta
natka pietruszki 1 łyżka
mąka do panierowania
marchew 2 sztuk
pietruszka 1 sztuka
por 1/2 sztuka
pomidory 3 sztuk
olej 1/4 szklanka
pieprz
sól
przyprawa myśliwska
ziele angielskie
Liść laurowy suszony Prymat
dorsz 0,5 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Klopsiki rybne po grecku

Rybę mielimy, dodajemy namoczoną wcześniej w wodzie bułkę, jajka, posiekaną natkę pietruszki, przyprawy, olej. Wyrabiamy masę, formujemy niewielkie klopsiki i panierujemy w mące i smażymy na rozgrzanym oleju.
Jarzyny kroimy w kostkę, ścieramy na tarce o grubych oczkach. Dusimy na oleju, podlewamy wodą, doprawiamy. Dodajemy pomidory, dusimy. Kiedy warzywa będą miękkie przekładamy do niego klopsiki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

angelika14 03.11.2011 13:48
super smaczny przepis na pewno wypróbuję

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak