Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa ogórkowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

bulion warzywny 2 l
marchew 2 sztuki
pietruszka 1 sztuka
seler ¼ sztuka
cebula 1 sztuka
ziemniaki 8 sztuk
ogórki kiszone 5 sztuk
Ogórczanka 1/2 szklanka
mąka 2 płaskie łyżki
śmietana 3 łyżki
koperek 1 łyżka
masło 1 łyżka
sól
przyprawa uniwersalna Kucharek

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa ogórkowa

Marchew, pietruszkę, seler ścieramy na tarce o grubych oczkach. Cebulę, koperek siekamy. Ziemniaki kroimy w niewielką kostkę. Zagotowujemy bulion, dodajemy kolejno: cebulę, starte na tarce warzywa. Gotujemy. Dodajemy ziemniaki. Ogórki ścieramy na tarce o grubych oczkach, dusimy na maśle. Kiedy ziemniaki będą miękkie dodajemy ogórki, wlewamy ogórczankę, koperek. Zaprawiamy mąką i śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak