Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Flądra smażona

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

flądra po 1 na osobę
cytryna
seler
sól
olej
mąka

Przepis i sposób przygotowania na: Flądra smażona

Flądry umyć, oczyścić dokłądnie z pozostałości po łbie inaczej ryba będzie gorzka i ponownie umyć. Każdą rybe posypac solą, pieprzem, obłożyć plastrami selera obranego, skropić sokiem z cytryny i odłożyć na min 1h w chłodne miejsce. Po zamarynowaniu i odstaniu, zdjac seler, ponownie posypac solą, rozgrzac na głebokiej patelni tłuszcz (olej) rybe obtoczyc w mące i smazyc na głebokim oleju do zrumienienia sie. Smakuje prawie jak ta nad morzem

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ZEWA 13.02.2011 11:50
oj dawno nie jadłam flądry
eli_555 19.12.2010 22:58
pyszna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak