Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Czekoladowy biszkopt z masą jogurtową

5.0
(35)
Czas
Czas: powyżej 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 sztuk
mąka 5 łyżek
cukier 6 łyżek
proszek do pieczenia 1,5 łyżeczki
kakao 2 łyżki
masło 200 gramów
cukier puder 10 łyżek
jogurt naturalny 250 mililitrów

Porada

Tortownica 25 cm.

Przepis i sposób przygotowania na: Czekoladowy biszkopt z masą jogurtową

Całe jajka ubić z cukrem do białości, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i kakao, wszystko razem połączyć. Piec w temperaturze 160–170ºC przez około 35– 40 minut lub do tzw. suchego patyczka. Po wystygnięciu biszkopt przekroić w poprzek, na dwie równe części.

Przygotować masę. Masło utrzeć z cukrem pudrem, dodając stopniowo po łyżce jogurtu naturalnego. Gdy masa jest utarta można przyprawić ją do smaku sokiem z cytryny lub spirytusem.
Przygotowaną masą przełożyć ciasto biszkoptowe.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aneta25 24.08.2012 21:18
ale musi być pyszne
zuzanna_z 12.07.2012 12:30
ależ apetycznie wygląda
Andysz 22.05.2012 10:05
mniam mniam;)
m1monika 18.03.2012 14:47
śliczny
IlonaAlbertos 16.03.2012 23:39
Smakowicie wyglądające ciacho :)
Iwusia 16.03.2012 23:34
ale smakowicie wygląda, lubię takie ciasta
Iwona51
Iwona51 09.11.2011 08:53
super
IZABELA29 25.04.2011 13:55
świetnie wyglada
edyta44 12.04.2011 13:16
pysznosci
Monika193
Monika193 15.09.2010 16:58
pychota

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak