Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

stek pieprzowy z papryką i cebulą

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebule 2 szt
kolorowe papryki 3 szt
polędwica wołowa 40 dag
olej 2 łyżki
rosół wołowy 4 łyżki
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: stek pieprzowy z papryką i cebulą

Cebulę pokroić w plasterki, paprykę w paski. Polędwicę podzielić na 4 steki, opłukać i osuszyć papierowym ręcznikiem. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i podsmażyć steki z każdej strony na brązowo. Zmniejszyć ogień i smażyć kolejne 3 minuty, posypać solą ziołową Prymat i pieprzem czarnym grubomielonym Prymat. Resztę oleju wlać na patelnię, dodać cebulę i paprykę i mieszając smażyć przez 4 minuty, wlać rosół, dodać posiekaną pietruszkę i jeszcze raz podgrzać. Warzywa ułożyć na talerzu obok mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iwona332 23.05.2011 10:32
super
Roman5 21.10.2010 10:29
mniam mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak