Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kanie smażone, zapiekane z serem camembert

3.0
(15)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kania 4 sztuki
mąka pszenna kilka łyżek
Bułka tarta klasyczna Prymat ok. 1-1,5 szklanki
olej do smażenia:
camembert 1 krążek
jajko 2 sztuki
mleko kilka łyżeczek

Przepis i sposób przygotowania na: Kanie smażone, zapiekane z serem camembert

Kapelusze kań oczyściłam, opłukałam i dobrze osuszyłam kładąc je na ręcznikach papierowych. Oprószyłam z obu stron solą i słodką papryką. Panierowałam kolejno w mące, jajku roztrzepanym z mlekiem i bułce tartej. Usmażyłam na mocno złoty kolor w obu stron a następnie przełożyłam na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Na każdym kapeluszu ułożyłam plasterki sera camembert i lekko oprószyłam ostrą papryką. Zapiekałam 3-4 min. w gorącym piekarniku aż ser zaczął się topić.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Miki 11.05.2012 15:30
super
agnieszka214 12.03.2012 08:13
apetyczni wygląda
SmacznaPyza 11.08.2011 19:08
jeszcze w tym roku nie jadłam kani, niestety....
Ewa104 11.08.2011 16:28
Uwielbiam kanie a z takim serkiem pycha!
angelika14 16.05.2011 17:23
oh cudowne zajadłabym takie
justyna111 14.09.2010 16:58
wygląda super
Lidia11 14.09.2010 16:33
super
aginaa 14.09.2010 10:14
pyszne:)
bernika 13.09.2010 23:06
to lubie:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak