Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

konfitura z zurawin

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

żurawina 1 kg
cukier 1.5 kg.

Przepis i sposób przygotowania na: konfitura z zurawin

Żurawiny sparzyć we wrzącej wodzie i przelać zimną wodą. Ugotować syrop z dwóch szklanek wody i włożyć żurawiny. Zagotować i delikatnie wymieszać . Wyłączyć gaz i zagotować ponownie po godzinie. Gorące nakładać do słoiczków.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 24.06.2012 20:06
dobre
Zoso 09.04.2012 20:52
lubię smak żurawiny
Margo1 13.09.2010 22:56
chyba kiedyś robiłam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak