Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

cielęcina z porem i pieczarkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

sznycel cielęcy 50 dag
czosnek 1 ząbek
sos sojowy 4 łyżki
cebula biała 1 szt
por 2 szt
pieczarki 45 dag
olej 3 łyżki
kostka rosołowa 1 szkl
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: cielęcina z porem i pieczarkami

Mięso pokroić w cienkie paski, obrany czosnek posiekać, zmieszać z sosem sojowym i polać tym mięso. Cebulę pokroić w krążki, pieczarki również. Mięso podgrzać na oleju, jak będzie gotowe zdjąć z patelni i na tym samym tłuszczu usmażyć pieczarki, dodać pokrojoną cebulę i por, smażyć dalej. Wlać bulion i dusić, dopóki por nie zmięknie, ponownie włożyć mięso i podgrzać. Przyprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Roman5 20.10.2010 18:58
hmmmm coś wspaniałego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak