Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

dżem wiśniowo-malinowy

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

maliny świeże 1 kg
wiśnie bez pestek 75 dkg
żelfix 1 szt.
cukier 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: dżem wiśniowo-malinowy

Owoce przełożyć do rondla i zasypać cukrem na noc. Na drugi dzień zagotować i kilka razy dziennie podgrzewać, żeby sok wyparował. Jak owoce będą rozgotowane, dodać żelfix i energicznie wymieszać. Gorący nakładać do słoików.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beata73 18.07.2013 09:46
wspaniały-polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak