Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

risotto po bułgarsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

łopatka bez kości 60 dag
cebula 1 szt
czosnek 1 ząbek
olej 2 łyżki
koncentrat pomidorowy 2 łyżki
Papryka słodka mielona Prymat 1łyżeczka
sól
woda 1/2 l
ziemniaki 2 szt
pomidory 2 szt
zielone papryki 2 szt
fasola szparagowa 10 dag
ryż do risotto 15 dag
pietruszka

Przepis i sposób przygotowania na: risotto po bułgarsku

Mięso pokroić w kostkę. Cebulę i czosnek drobno posiekać. Mięso podsmażyć na oleju, dodać cebulę z czosnkiem i dusić. Dodać koncentrat pomidorowy oraz słodką paprykę Prymat i mieszać, posolić i zalać wodą, dusić na małym ogniu około 40 minut. Ziemniaki i pomidory obrać i pokroić w kostkę, paprykę w paski, fasolkę na kawałki. Tak przygotowane warzywa dodać wraz z ryżem do mięsa i wymieszać. Zalać wodą i gotować następne 20 minut, aż ziemniaki i ryż będą miękkie. Pietruszkę posypać i dodać do potrawy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Smakosz6 07.04.2011 09:29
mniam
hastalavista 01.01.2011 16:21
świetny przepis!
Roman5 20.10.2010 18:58
uwilelbiam risotto
Roman5 20.10.2010 18:58
uwilelbiam risotto

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak