Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Powidła śliwkowe

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

śliwki bez pestek 1 kg
cukier 200 g

Przepis i sposób przygotowania na: Powidła śliwkowe

Śliwki rozgnieść blenderem, miazgę odparować, aż stanie się zupełnie gęsta i zacznie odstawać od naczynia.
W czasie gotowania mieszać.
Cukier dodać pod koniec gotowania.
W czasie gotowania mieszać.
Łyżkę marmolady przenieść na zimny spodek, rozsmarować cienką warstwę i zrobić bruzdę za pomocą łyżeczki.
Jeżeli bruzda pozostaje-marmolada jest gotowa.
Gorącą marmoladę nakładać do słoików, i od razu zakręcić.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gusia1000 18.09.2010 01:45
też je lubię.
MAŁGORZATA108 14.09.2010 19:39
Super, uwiebiam z ciepłym chlebkiem.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak