Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik bez spodu

2.0
(2)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 6 szt
cukier 2 szkl
masło 15 dkg
mąka pszenna 2 łyżki
mąka ziemniaczana 2 łyzki
cukier waniliowy 1 szt
ser biały 1 (twarogowy)

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik bez spodu

Ser zemlec i ucierac dodając stopniowo po jednym jajku i łyżce cukru. Dodac obie mąki i cukie rwaniliowy. Masło rozpuścic i wlac do masy. Dodac bakalie i wymieszac. Wysmarowaną tłuszczem formę wysypac bułka tartą. Wlac masę do formy i piec około 1h w średnio nagrzanym piekarniku. Po ostudzeniu udekorowac malinami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krzysztof42 25.11.2010 16:49
dobrze że nie sernik bez sera :-)
Allice 14.06.2010 09:07
Maliny można jeszcze polac czekoladą :)
Ela20 12.06.2010 20:58
Pyszny serniczek

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak