Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Marynowane grzybki

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula
pieprz ziarnisty
Liść laurowy suszony Prymat
Gorczyca biała cała Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Marynowane grzybki

Grzybki oczyszczamy i myjemy w wodzie. Zagotowujemy i zlewamy na sito. Następnie gotujemy je ponownie ale już w osolonej wodzie.
Do każdego słoiczka oprócz grzybków wkładamy: 2 ziarnka pieprzu, 2 ziarnka ziela, jeden listek laurowy, kawałek cebuli i trochę gorczycy i zalewamy to wszystko zalewą (1 szklanka wody na 1 szklankę octu). Pasteryzujemy.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 26.01.2013 14:15
pyszne
jeta72 24.10.2011 00:06
pyszne
Emilia21 31.08.2011 09:18
super
Andzia1977
Andzia1977 03.07.2011 22:22
dobre
angelika14 25.06.2011 09:26
pyszności
m1monika 30.04.2011 15:20
pychotka takie grzybki :-)
Krystyna32 17.03.2011 09:09
ale pycha
matii6 01.01.2011 15:18
ale fajne,zjadło by się
etka 10.12.2010 09:15
jakie śliczne!
BozenA 21.11.2010 13:03
super
BozenA 21.11.2010 13:03
super
ElizaT 26.10.2010 01:08
MmmMMMmmm muszą być dobre.
jarek4 23.10.2010 13:07
smaczne
alaaa 17.10.2010 18:39
super ci wyszły,,
BozenA 18.09.2010 19:23
smakowite
Margo1 13.09.2010 23:01
już marynowałam
Mariposas 13.09.2010 21:36
Robię takie same :)
krzyniu1984 13.09.2010 20:04
smaczne!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak