Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

SERNIK

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,5 KG
cukier 1 SZKLANKA
cukier waniliowy 2 OP
jajko 2 SZT
żółtko jajek 5 SZT
mleko 2 SZKLANKI
brzoskwinie 1 PUSZKA
olej 0,5 SZKLANKI
budyń śmietankowy 2 op
mąka 2 SZKLANKI
margaryna 0,5 KOSTKI
proszek do pieczenia 1 OP

Przepis i sposób przygotowania na: SERNIK

Jajka i trzy żółtka utrzeć z połową cukru i cukrem waniliowym. Dodać biały ser, budyń, mleko, olej, całość zmiksować. Ciasto wyrobić z mąki, dwóch żółtek, margaryny, proszku do pieczenia i reszty cukru. Wszystkie składniki połączyć. Na wyrobione ciasto ułożone na blaszce rozłożyć brzoskwinie. Piec w temperaturze 180 stopni, przez 50 minut.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jolanta19 05.10.2011 19:24
mój ulubiony
magical66 20.08.2011 19:59
pyszności
ewaa 03.07.2011 20:46
uwielbiam serniki:)
Bartolomeo 05.06.2011 11:33
spoko
mirosława4 26.04.2011 21:44
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak