Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szaszłyki inaczej

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbka 1 kg
boczek 1/2 kg
pieczarki 1/2 kg
cebulka marynowana 1 słoik
papryka czerwona 3 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Szaszłyki inaczej

Wątróbkę myjemy i kroimy na kawałki. Każdy kawałek obtaczamy plasterkiem boczku. Nabijamy na wykałaczki: wątróbkę, pieczarka, cebulka i papryka i znowu.
Smarujemy blachę olejem. Kładziemy szaszłyki, przykrywamy folią aluminiową. Piec 25 min. temp. 200 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Matik 14.09.2010 15:46
mniam
eli82 13.09.2010 17:44
pomysłowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak