Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ruskie pierogi

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

masło do polania pierogów
ziemniaki 1 kg
cebula 2 szt.
margaryna 1/2 kostki
twaróg 30 dag
mąka 1/2 kg
jajko 2 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ruskie pierogi

1. ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, dawać po jednej łyżeczce farszu , skleić ciasto, układać na ściereczce i potem wrzucać do gotującej sie wody ( osolonej).

2. farsz, ziemniaki obrać i ugotować, cebulę usmażyć na margarynie , ziemniaki podusić dokładnie dodać do nich cebulkę , pieprz sól i wydusić gdy lekko ostygna dodać biały ser i połączyć razem.

3. masło rozpuścić , podsmażyć na złoty kolor, przed podaniem polewać pierogi masłem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 22.05.2013 21:48
Lubię takie jedzonko :-)
Dorota59 17.02.2013 14:53
mniam
miki47 20.05.2012 10:54
pyszne
Ela15 21.06.2011 12:01
super
gusia1000 21.01.2011 16:25
Robię je tak raz na miesiąc i polecam. Pycha.
zuzanna6 03.12.2010 08:07
Dawno nie robiłam pierogów,wypóbuję .

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak