Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zapiekana marchewka

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

marchewka 0,5 kg
orzechy włoskie 2 łyzki
miód płynny łyzka
śmietana 0,5 szkl
rodzynki 10 dkg

Przepis i sposób przygotowania na: Zapiekana marchewka

Marchewke obrac i pokroic na plasterki. Na patelni rozgrzac masło i zrumienic na nim marchewkę. Śmietanę, rodzynki, miód i szczypte soli wymieszac. Marchewkę przełozyc do naczynia żaroodpornego i zalac śmietaną, posypac orzechami. Zapiekac w piekarniku nagrzanym do 190 stopni około 15 minut. Podawac do białego mięsa.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

cukiereczek 11.02.2012 11:06
ciekawe
Ela20 12.06.2010 20:57
Marchewka palce lizac!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak