Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

śledzisko

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ocet 2,5 szkl
Pieprz biały mielony Prymat 3 łyżki
cebula biała 2 szt
Liść laurowy suszony Prymat 4 szt
cukier 3 łyżki
woda letnia 2 litr
Gorczyca biała cała Prymat 3 łyżki
ziela angielskiego 5 szt
śledzie 1 kg

Przepis i sposób przygotowania na: śledzisko

cebulę obrać i pokroić w plasterki.Filety pokroić w 2-3 cm. kawałeczki, solone śledzie namoczyć (najlepiej w wodzie mineralnej zmieszanej na pół ze zwykłą wodą) później obrać ze skóry. Ocet zagotować z wodą,cukrem i przyprawami wystudziś. Śledzie ułożyć w szklanym naczyniu na przemian z plastrami cebuli, marchewki i przyprawami, zalać octem. Naczynie odstawić w chłodne miejsce na 2-3 dni, podawac z chlebem bądź z ziemniakami,

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak