Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pierogi z borówkami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

0,5 kg mąki
jajko 2
woda
kg borówek 1
Bułka tarta klasyczna Prymat 1
śmietana
cukier, sól

Przepis i sposób przygotowania na: pierogi z borówkami

ciasto: z mąki, jajek i wody zagnieść ciasto , borówki oczyścić i przepłukać, odsączyć dadać do nich łyżkę bułki tartej i wymieszać. ciasto cienko rozwałkować , wykroić szklanką kółka, nakładać borówki i sklejać , układać na ręczniku papierowym, zagotować wodę z odrobiną soli, wrzucać pierogi na gotującą się wodę , zagotować i odcedzić , polać zimną wodą dać na talerz i podawać ze śmietaną i cukrem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Kate131 02.11.2011 07:54
bardzo lubie
gusia1000 18.01.2011 08:39
W sezonie jagodowym tez je robię i są przepyszne.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak