Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

wiosenny sos koperkowy

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

10 DAG MARGARYNY
3 łyzki mąki
4 łyżki śmietany 30%

Przepis i sposób przygotowania na: wiosenny sos koperkowy

margarynę rozpuścić , dodać mąkę i zrobić zasmarzkę, lekko zrumienić, podlać zimną wodą zagotować ciągle mieszając, (wody tyle aby powstała zawiesina gęstości sosu), dodać kostkę rosołową pokrojony drobno koperek i śmietanę , wegetę do smaku. ( zagotować).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ewelina38 02.04.2013 21:12
uwielbiam koperkowy sos, zwłaszcza z młodymi ziemniaczkami :)
miki47 06.10.2012 20:33
pycha
manaika 26.01.2012 14:08
uwielbiam sos koperkowy:)
malaczarna23 24.11.2011 09:14
pycha:)
Tomek13 22.09.2011 21:56
smaczny
Tomek13 22.09.2011 21:56
smaczny
Renataj 22.07.2011 09:06
Lubię koperek w każdej postaci - apetycznego sosu także
madi356 01.07.2011 17:37
uwielbiam sosy koperkowe
Ela15 12.05.2011 07:35
bardzo lubię taki sosik
gusia1000 18.01.2011 08:37
Pyszny sos.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak