Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pieczeń wołowa

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wołowina bez kości 1,2 kg
pieczarki 40 dag
oliwki czarne 20 dag
oliwa 5 łyżek
czosnek 2 ząbki
Przyprawa do pieczeni i mięs duszonych Prymat 1 łyżeczka
sól do smaku
wino białe wytrawne 2 szklanki

Przepis i sposób przygotowania na: Pieczeń wołowa

Mięso nacieramy oliwą wymieszaną z przyprawą do pieczeni i wkładamy na 2 godz. do lodówki.Następnie obsmażamy na oliwie.Przekładamy do brytfanki , dodajemy wino i rozgnieciony czosnek.Pieczemy ok.1,5 godz . w piekarniku 250 stopni, często podlewać wytwarzanym sosem z mięsa.Pieczarki kroimy drobno i dodajemy do mięsa oraz oliwki pokrojone w talarki.Dusimy jeszcze ok.15 minut.Gotowe mięso kroimy w plastry , polewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

krysia50 26.04.2012 23:47
dobra pieczeń
aginaa 28.09.2010 18:12
pycha
aginaa 28.09.2010 18:12
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak