Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos majonezowy

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

oliwa 1 szklanka
żółtko jajek 2 sztuki
musztarda 4 łyżki
sok z cytryny 4 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Sos majonezowy

Wszystkie składniki ogrzewamy do temperatury pokojowej. Żółtka i 2 szczypty soli, musztardę wkładamy do salaterki i ucieramy , wlewamy cienkim strumieniem oliwę . Gdy sos zaczyna gęstnieć doprawiamy solą, pieprzem i sokiem z cytryny , ciągle ucierając.Dodanie w czasie ucierania łyżeczki przegotowanej wody w temperaturze pokojowej zapobiega zwarzeniu się sosu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

halina16 25.10.2011 17:39
dobry sos

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak