Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dżem z jabłek

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jabłka 2 kg
cukier 1/2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Dżem z jabłek

Jabłka podzielic na 2 części pierwszy kg umyć obrać ze skórki i pokroić na mniejsze części. Zalać wodą i gotować około 30-35 minut. odcedzić sok i odparowac go tak aby pozostała jedynie 1 szklanka. Dodac do niego cukier i razem zagotować. Drugi kilogram zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodac do syropu, gotowac razem aż osiagnie odpowiednią gestość. nakładać gorący do słoików i pasteryzować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak