Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

sezamowe szaszłyczki

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

pierś z kurczka
sos sojowy
sezam
czosnek
miód
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: sezamowe szaszłyczki

pierś z kurczaka kroimy w 2-3 cm paski wkładamy do miseczki aby je zamarynować
wlewamy sos sojowy do tego dodajemy czosnek może być świeży jak i suszony w plasterkach dodajemy 2- łyżeczki miodu soli i pieprzu do smaku wszystko mieszamy i odstawiamy najlepiej na 1 dzień do lodówki
na drugi dzień paski kurczaka nakładamy na patyczki szaszłykowe całość obtaczamy w sezamie i smażymy
wspaniale smakuje z ryżem
rewelacyjne danie na uroczystości rodzinne choć nie tylko

smacznego

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 19.10.2011 00:09
Świetna sprawa takie szaszłyczki! :)
jolajka 04.08.2011 17:50
fajne
maryśka 04.06.2011 16:47
super
Misiakova 08.04.2011 10:55
muszę zrobić, zapisuję,
Baska Kaska 15.10.2010 15:14
super przepis i jakie efektowne
Jolanta40 14.09.2010 07:46
świetne danie, palce lizać :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak